diumenge, 29 de novembre del 2009

2009: Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans


ONU
L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2009 –amb inici des del 10 de desembre de 2008-  com 


"Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans".


Estem doncs al final d'aquest any i és el moment de revisar quins són aquests drets, és el moment de prendre consciència de que encara avui no es compleixen arreu del món i de pensar en quina responsabilitat tenim  també nosaltres de fer-los una realitat per a tots els éssers humans que habiten aquest planeta.



El 10 de desembre  de 1948, l'Assamblea General de les Nacions Unides, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans.
Es tracta d'un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen sense excepció a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d'una sèrie de tractats que es varen redactar fins a l'any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.






El document es va crear com un seguit d'objectius que els governants mundials havien de seguir.
 Com a llei internacional, és una arma utilitzada sovint per pressionar els governs dels països que no compleixen algun dels seus articles, ja que es tracta d'un document d'obligat compliment per a tots els estats membres de la ONU.

Per tal de vigilar-ne el compliment l'any 2006 es va crear en el si de les Nacions Unides  un organisme especial anomenat Consells de Drets Humans de les Nacions Unides.






Declaració Universal Dels Drets Humans



View more presentations from Irennitte.
Videos en anglès subtitulats 

Coneix els teus drets. TEST

Article 26.2


L'educació ha de tendir al ple desenvolupament de la persona humana i al reforçament del respecte dels Drets de L'Home i de les llibertats fonamentals. Ha d'afavorir la comprensió, la tolerància i l'amistat entre totes les nacions i tots els grups socials i religiosos, i la difusió de les activitats de les Nacions Unides pel manteniment de la pau.







Dossier d'activitats 
Data límit de lliurament 21/01/2010




2009 20è Anniversari de la Convenció dels Drets dels Infants






Imagine!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada