dimecres, 14 d’octubre del 2009


Estimats alumnes, per tal de despertar la vostra curiositat en un tema tan interessant com és APRENDRE a fer ús de la vostra intel.ligència per actuar i prendre les millors decisions per a la vostra vida com a individus i com a ciutadans, hem creat aquest espai. Espero que sigui viu i interactiu i que amb les aportacions de tots vosaltres indaguem tots plegats què vol dir què som éssers morals i lliures, què vol dir què som responsables de les decisions que prenem i com apliquem aquest saber pràctic en actuar anticipant les consequències de les nostres accions. Per començar, i com ja hem comentat en classe, explorem què ens diferencia dels animals, què és propiament humà, i per tant, indaguem qui som nosaltres mateixos. 
Veiem el resum que en fa Fernando Savater en el seu llibre Ètica per al meu fill:


" Contràriament a d'altres éssers vius o inanimats, les persones podem inventar i triar en part la nostra forma de vida. Podem optar per allò que sembla bo, és a dir, convenient per a nosaltres, deixant de banda el que ens sembla dolent i inconvenient. I com que podem inventar i triar, ens podem equivocar, cosa que als castors, a les abelles i a les termites, no els acostuma a passar. De manera que sembla prudent fixar-nos bé en allò que fem i procurar adquirir una forma de saber viure que ens permiti encertar. d'aquest saber viure, o ART DE VIURE, si ho prefereixes, en diuen ètica. D'això si tens paciència, en seguirem parlant les següents pàgines d'aquest llibre. " (SAVATER, Fernando, Ètica per al meu fill, Ed. Educació 62)

Doncs, us convido a llegir i reflexionar i a enviar les vostres reflexions...

1 comentari:

  1. Som lliures d'escollir les decisions que vulguem, encara que no tothom veu de la mateixa manera ho que esta bé i ho que esta malament.
    Moltes vegades ens equivoquem i aixó te consequencies que nomes nosaltres hem d'afrontar siguien bones o dolentes, son les nostres decisions.

    ResponElimina